Húsipari cikkek, segédletek
Böngészés a cikkek között
Technológiai tervezés
Élelmiszerüzemek mérete és energiagazdálkodása
Húsüzem, vágóhíd technológiai tervezésének folyamata, lépései
Húsüzem tervezése
Mesterséges intelligencia az élelmiszeriparban
Intelligens élelmiszer-technológia 1. - MÉRÉS
Húsipari pályázatok
A tervezettnél korábban indul az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat!
Társadalmi egyeztetésen a nyárra várt két nagy élelemiszeripari pályázat!
Indul a 2021-2027-es pályázati ciklus!
Pályázat: Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése
Húsipari pályázatok
Hogyan várjuk a pályázati kiírásokat?
Húskészítmények gyártástechnológiája
Zsírsütés, tepertő gyártás
A beef jerky és a biltong
A marhahús érlelése húsüzemben
I. osztályú párizsi gyártása
A pármai sonka
A májkrém húsüzemi előállítása
Virsligyártás
A húsvéti sonka
A szalámi gyártástechnológiája
Vágóüzemek kialakítása
Trichinella laborok
Oválbélyegző vágópontok részére
Sertés-marha vágópontok
Húsfeldolgozó üzemek kialakítása
Kistermelői húsfeldolgozó
Oválbélyegző húsüzemek részére
Exportképes húsüzemek kialakítása
A kolbászgyártó üzem felépítése
Széles termékskálájú kis kapacitású húsüzemek
Hírek, információk
Visszatérnek a vágópontok!
Tájékoztatás
ÉM - Élelmiszeripari-mérnöki tervezés
Fekete Sándor élelmiszermérnök MMK portfolió oldala
Egy húsipari üzem beruházási költségei
Elindult a Húsipari Üzemek.hu
Keresés a húsipari cikkek között
Fekete Sándor élelmiszermérnök MMK portfolió oldala
2022. január 21.
Kedves Látogatóim! Aktiváltam a mérnökkamarai portfolio oldalamat.
Eddigi cikkeimhez képest most egy személyesebb hangvételű rövid írást adok közre. De nevezzük ezt inkább egyszerűen tájékoztatásnak:
Az elmúlt napokban elindítottam a Magyar Mérnök Kamara honlapjának mérnöki névjegyzékéből elérhető mérnöki portfoló oldalamat, mely az alábbi linkről elérhető:
Fekete Sándor élelmészermérnök, ÉM-T, ÉM-SZ portfolió oldala
Mérnöki szempontból fontos személyes adatok:
név: Fekete Sándor, élelmiszermérnök
mérnökkamarai szám: 13-17319
Tanúsítványok:
ÉM-SZ - Élelmiszeripari-mezőgazdasági szakértő,
ÉM-T - Élelmiszeripari-mezőgazdasági tervező
Jogosultságok:
ÉM - Élelmiszeripari-mérnöki tervezés
Feltüntetett mérnöki tevékenységi kör:
Sertés-, marha-, birka vágóhidak, baromfi-feldolgozók, húsüzemek élelmiszer-technológiai tervezése.
Elérhetőség: +36 30 5379313
Feltöltött referenciák
A portfolio oldalon kiválsztottam néhány projektet a 2021 évben tervezett munkáim közül:
1. referencia - GÁNT
Lőtt nagyvad daraboló, csomagoló és marha daraboló, érlelő, csomagoló üzem hústechnológiai, állategészségügyi és élelmiszerhigiéniai engedélyezési terve
Technológiai adatok:
A marha daraboló, csomagoló vonal kapacitása 12 negyedmarha/nap.
A marha érlelő vonal heti 8 db negyedmarha érlelésére alkalmas.
A vadfeldolgozó vonal szezonálisan 20 db nagyvad befogadására létesül.
Elékészített tervek:
Teljes körű élelmiszertechnológiai tervdokumentációt készítettem.
Stádium:
Ez a húsfeldolgozó jelenleg pályázati forrásra vár.
2. referencia - CSÖKMŐ
Csirkevágó üzem hústechnológiai előterve
Technológiai adatok:
A vágóhíd kapacitása 1000 csirke/nap.
Elkészített tervek:
Élelmiszertechnológiai gépelrendezési előtervet készítettem.
Stádium:
Az előterv alapján hoz majd döntést a beruházó a csirkevágó megépítéséről.
3. referencia - FELSŐPETÉNY
Sertés, birka, kecske és baromfi vágóhíd és feldolgozó üzem hústechnológiai, állategészségügyi és élelmiszerhigiéniai engedélyezési terve
Technológiai adatok:
A vágóhíd kapacitása 8 sertés,birka,kecske/nap vagy 200 csirke/nap.
Feldolgozó vonal: széles szortimentű, számos termékféleség előállítására alkalmas.
Elékészített tervek:
Teljes körű élelmiszertechnológiai tervdokumentációt készítettem.
Stádium:
Ez a komplex kisvágóhíd és széles szortimentű húsfeldolgozó is pályázati forrásra vár.
4. referencia - MÓRAHALOM
Marhavágóhíd és feldolgozó üzem hústechnológiai, állategészségügyi és élelmiszerhigiéniai engedélyezési terve
Technológiai adatok:
A marhavágó vonal kapacitása 30 marha/nap.
Feldolgozó vonalak kapacitásai:
- marha érlelő vonal: 600 marhanegyed/2 hét
- grillhús: 1,2 tonna/nap alapanyag
- biltong: 0,8 tonna/nap alapanyag
Elékészített tervek:
Teljes körű élelmiszertechnológiai tervdokumentációt készítettem.
Elkészült továbbá a magaspálya és annak tartószerkezeti terve is.
Stádium:
Szintén pályázati forrásra vár.
5. referencia - MEZŐGYÁN
Marhavágó és feldolgozó üzem hústechnológiai előterve
Technológiai adatok:
Marhavágó- és feldolgozóvonal kapacitása: 5 db/2 nap
Elkészített tervek:
Élelmiszertechnológiai gépelrendezési előtervet készítettem.
Stádium:
Az előterv alapján hoz majd döntést a beruházó a marhavágóhíd és feldolgozó megépítéséről.
6. referencia - KÁLMÁNHÁZA
Baromfi továbbfeldolgozó üzem hústechnológiai előterve
Technológiai adatok:
A baromfifeldolgozó vonal kapacitása 10 tonna alapanyag/nap
Termékek: panírozott húsok, fasírt, virsli, párizsi, elősütött grillcsirke
Elkészített tervek:
Élelmiszertechnológiai gépelrendezési előtervet készítettem.
Stádium:
A beruházás pályázati forrás elnyerése esetén indul.
Húsipari üzemek tervezésében és kivitelező vállalkozások keresésében a főoldalon talál segítséget.